Geslaagd 38ste voetbalkamp

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

SO SOEST O19 1 MET GOED SPEL NAAR RUIME OVERWINNING, NEDERHORST O19 1 KANSLOOS.

Zondag 03 december 2017

Na enkele niet heel overtuigende overwinningen werd de reis gemaakt naar Nederhorst Den Berg om daar te spelen tegen de O19 1. Nederhorst staat 1 plekje onder TOV en Soest, die beiden de stand aanvoeren, dus vooraf de gedachte van een moeilijke wedstrijd tegen een stabiele ploeg. De eerste minuten van de wedstrijd waren ook voor de thuisploeg. Nederhorst zette direct over het hele veld druk op onze jongens als zij in balbezit waren, hierdoor moest iedere aanname van de bal goed zijn, maar dat ontbrak in deze beginfase vooral bij onze spitsen. Omdat de achterhoede en het middenveld van Soest al snel onder de druk van Nederhorst uit kon voetballen hinkte Nederhorst al snel op twee gedachten, een gedeelte van de ploeg zakte in en een ander gedeelte wilde druk naar voren blijven geven. Het moment voor onze jongens om het spel naar zich toe te trekken en gevaarlijk te worden voor het doel van Nederhorst. De 1e grote kans werd opgezet door Badr aan de rechterzijde, zijn voorzet werd bij de 1e paal  niet hard genoeg geraakt door Dion. Een vrije bal van Anass van ongeveer 25 meter afstand kon niet goed gecontroleerd worden door de doelman van Nederhorst, Miquel liep goed in en zette Soest op voorsprong 0-1.

Enkele minuten later een hoekschop van Ticho, die bij de 2e paal door Dion over de doelman werd ingekopt 0-2. Door het goede positiespel van Soest werd het vertrouwen zichtbaar groter en de balcirculatie sneller dan in de voorgaande wedstrijden. Simo en Wouter verzorgden van achteruit een goede opbouw en de vleugelverdedigers Oscar en Koen schakelden hun directe tegenstander goed uit. Ricardo kopte halverwege de 1e helft een vrije trap van Anass over het doel, voordat Dion na goed druk zetten op de bal, Miquel de ruimte in kon sturen met een steekbal, het 1 tegen 1 duel met de doelman van Nederhorst was voor Miquel en betekende de 0-3. Na een hoge bal in het strafschopgebied van Nederhorst werd de bal door een verdediger weg gekopt. Anass controleerde de bal direct en schoot de bal met precieze langs de doelman 0-4. De enige kans voor Nederhorst in de 1e helft was vlak voor het rustsignaal, een hoge bal werd over het doel gekopt.

In de 2e helft een zelfde spelbeeld, Soest de ploeg die het spel maakt en Nederhorst loert op de counter.  Een voorzet van Anass op Miquel werd bij de 1e paal in één keer op doel geschoten, de kruising van paal en laat voorkwam een doelpunt. Na een vloeiend lopende aanval over meerdere schijven kwam Badr vrij voor het doel van Nederhorst, rustig ingeschoten 0-5. Hierna kwamen Stijn, Mihill en Melih voor Ricardo, Wouter en Dion. Melih liet direct zien dat hij graag wilde scoren, nadat hij in het strafschopgebied werd aangespeeld draaide hij direct weg en schoot de bal onder de doelman door, net voor de lijn voorkwam een verdediger een doelpunt. Deze kwam er later nog wel, een vrije bal van Ticho, werd goed geplaatst vanaf 25 meter en  in de linker benedenhoek van het doel geschoten 0-6. De licht geblesseerde Dave kwam nog voor Anass in het veld, het gevaar in de laatste tien minuten kwam aan Soest-zijde vooral van Badr, maar de voortzetting duurde enkele malen net iets te lang. Nederhorst kreeg nog twee kansen, maar de niet goed ingeschoten ballen waren een prooi voor Sten.  De nederlaag voor Nederhorst had achteraf geen consequenties voor plaatsing voor de promotiepoule, ook Nederhorst gaat door, concurrenten VVZ’49 en ’s-Graveland speelden gelijk en kunnen Nederhorst niet meer inhalen.

Volgende week thuis tegen TOV O19 1, beide ploegen hebben zich al geplaatst voor de promotiepoule na de winterstop, maar gaan strijden voor de 1e plaats in de poule, aanvang 15.30 uur.